Alapvetően kell újragondolni a gazdasági működést Áder János szerint
Alapvetően kell újragondolni a gazdasági működést Áder János szerint

Az államfő a Menedzserek Országos Szövetsége által szervezett Menedzserek a Társadalomért – Fókuszban a Jövő! Című digitális konferencián beszélt a fenntarthatóság fontosságáról.

Az államfő szerint az elmúlt 100 év legnagyobb világjárványa a II. világháború óta nem látott válságba taszította a világot, ennek minden negatív hozadékával, azonban a pandémia miatt kevésbé tudatosodott az emberekben, hogy a klímaváltozás továbbra is folytatódott.

Ezt az is jól bizonyítja, hogy 2020-ban a természeti katasztrófák csaknem 60 milliárd dollárral több kárt okoztak, mint 2019-ban.

Áder szerint a klímaválság mellett beszélni kell a világgazdaság elmúlt 70 éves működésének olyan negatív következményeiről is, mint a biodiverzitás hanyatlása, a fogyasztható vízkészletek csökkenése vagy a termőtalajok minőségének romlása.

Gazdasági működésünk alapvető, a fenntarthatóság szempontjait figyelembe vevő újragondolására kell törekednünk. Nem szorongásra, nem jelszavakra, de nem is a teendők bagatellizálására van szükségünk.

–mondta az államfő

A köztársasági elnök számos ügyet megjelölt, melyben változásra van szükség, ezek között pedig központi szerepet kell kapnia az egyéni, a közösségi és a vállalati felelősség-vállalásnak is.

A konferencia résztvevőit arra biztatta, hogy próbáljanak megválaszolni olyan kérdéseket, mint például, hogy miként lehetne felgyorsítani a zöld finanszírozás terjedését, vagy mit tudnak tenni annak érdekében, hogy hazánk elérje a kitűzött klímacéljait.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

(infostart)

search icon