fbpx

Kevés olyan csoport van, akik jobban aggódnának a jövőért mint az édesanyák, sokuk viszont úgy érzi, hogy nem képesek megállítani az éghajlatváltozást, hiába fenyegetik annak következményei gyermekeiket.

Az amerikai Science Moms kezdeményezést hat kisgyermekes klímatudós anyuka hozta létre azzal a céllal, hogy felhívja a többi anyuka figyelmét arra, hogy együttes erővel igenis sokat lehet tenni a klímaváltozás ellen.

Dr. Emily Fischer légköri tudós és kisgyermekes anyuka, a szervezet egyik alapítója. Szerinte fontos azt megértetni az emberekkel, hogy a klímaváltozás egy valós dolog, ami már jelenleg is zajlik. Ő maga egyébként gyakran jár kerékpárral és törekszik rá, hogy minél kevesebb hús kerüljön családja asztalára, miközben háztartásukat már napenergiával működtetik.

A gyermeked születésének pillanatától mindentől próbálod megóvni, és szerintünk nem lehet ez másképp a klímaváltozással kapcsolatos fellépéssel sem.

– mondja Fischer

A szervezet weboldalán különféle edukációs és ismeretterjesztő anyagok is helyet kapnak, olyan témákat körüljárva, mint a növényi étrendre való áttérés lehetőségei, az autóvezetés alternatívái vagy a megújuló energiák használata.

Fischer reményei szerint a Science Moms segíteni tudja majd az anyukákat az éghajlatváltozás elleni harcban azzal, hogy fontos információkkal látják el őket a problémáról és a megoldási lehetőségekről, így minél többükkel megértetik, hogy a családok életmódjának megőrzése érdekében most kell cselekedniük és cselekvésre bírniuk környezetüket is.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

(mashable)

search icon