Az egész családnak tartogat meglepetéseket, ha végre majd újranyithat a Budakeszi Vadaspark
Az egész családnak tartogat meglepetéseket, ha végre majd újranyithat a Budakeszi Vadaspark

A Budakeszi Vadaspark koronavírus-járvány okozta kényszerpihenő alatt szuper fejlesztésekbe fogott, többek között új madárröpdéket alakítottak ki és látványos fajtaleíró táblákat állítottak fel, emellett pedig bővítették a „Bárcsak erdész lehetnék” játszóteret. A játszótérre látogatók új faállatokkal, homokozóval és állatnyomokkal találkozhatnak majd, sőt mezítlábas tanösvényt is alakítottak ki a Vadaspark munkatársai.

Az elmúlt időszakban a madaraknak nyolc új, kibővített férőhelyet építettek, az egyikbe a park hóbagolypárja, Bella és Belizár költözik, a kifutók között pedig sétautat alakítottak ki. A játszva tanulásban ezentúl piktogramokkal ellátott, egyedi tervezésű fajleíró táblák segítik a gyerekeket és a felnőtteket.

A fejlesztések a Pilisi Parkerdő Zrt., az Örökerdő Alapítvány és az Agrárminisztérium támogatásával valósulhattak meg. A Budakeszi Vadaspark reméli, hogy a látogatók minél előbb birtokba vehetik és kipróbálhatják a fejlesztéseket.
Ameddig erre még várnunk kell, érdemes nyomon követni a Vadaspark Facebook és Instagram oldalát, ahol az állatbarátok a rendszeres online közvetítésekkel követhetik az állatok mindennapjait.

(Budakeszi Vadaspark)

(fotó: Budakeszi Vadaspark)

search icon