Brüsszelbe látogatott Joe Biden klímavédelmi különmegbízottja
Brüsszelbe látogatott Joe Biden klímavédelmi különmegbízottja

John Kerry szerint az új amerikai kormányzat számára a klímaválság az egyik legfontosabb kihívás, és ebben az Egyesült Államok legjobb és legfontosabb partnere az Európai Unió.

A korábbi külügyminiszter azért érkezett Brüsszelbe, hogy az Európai Bizottság vezetőivel folytatott megbeszélések során a korábbinál szorosabb együttműködést alakíthassanak ki a klímaváltozás megállítása érdekében, mely Kerry szerint egy rendkívüli válság.

Frans Timmermans, a Bizottság európai zöld megállapodásért felelős ügyvezető alelnöke a látogatás alkalmából úgy fogalmazott, „az Európai Unió kéz a kézben fog dolgozni az Egyesült Államokkal a glasgow-i ENSZ-klímacsúcs sikere érdekében”.

Meg vagyok győződve arról, hogy az Egyesült Államok és Európa együttműködése hegyeket mozgathat meg, és gondoskodhat arról, hogy olyan éghajlati viszonyok alakuljanak ki, amelyek között a gyermekeink és az unokáink is élni tudnak.

– mondta Timmermans.

John Kerry szerint az év végén Glasgowban megrendezésre kerülő ENSZ klímacsúcs a világ utolsó reménye és egyben a legjobb lehetősége a klímaválság kezelésére. A különmegbízott arra is kitért, hogy a gazdasági modellek megreformálásával egy új ipari forradalom veheti kezdetét, mely nagyszerű lehetőség az ipar kizöldítésére.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

(MTI)

search icon