Célkeresztben az élelmiszerbiztonság
Célkeresztben az élelmiszerbiztonság

#megelőzhető címmel indított kampányt a Nébih, hogy felhívja a figyelmet az élelmiszer-eredetű megbetegedések problémájára. A melyek 70%-a a háztartásokban történik, az élelmiszerek helytelen kezelése vagy tárolása miatt.

A kampány során a személyes felelősséget és a megelőzést szolgáló jó gyakorlatokat fogják hangsúlyozni, például szemléletformáló videókkal, a FAO üzeneteinek összefoglalásával és tematikus középiskolai tananyaggal is.

A #megelőzhető kampány apropóját az élelmiszerbiztonság világnapja adja, melyet minden évben június 7-én tartanak. Ahogy azonban az idén 10 éves Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közleményében írják, ahhoz, hogy elkerüljük az élelmiszer-eredetű megbetegedéseket, nem elég ezen az egy napon foglalkoznunk a témával.

A társadalmi célú kampány 2022. május 30-án indult és június 7-ig tart, középpontjában a hivatal három új szemléletformáló videója áll. A „Neked miért fontos?” kisfilm elgondolkodásra, a saját érintettségünkkel való szembenézésre ösztönöz. A másik két animáció pedig a helyes élelmiszer-kezelés, a tárolás és a megelőzés, vagyis az élelmiszer-eredetű megbetegedések elkerülésének legfőbb lépéseit mutatja be.

search icon