Egy jelentés szerint a modern fogyasztók átláthatóságot követelnek a márkáktól
Egy jelentés szerint a modern fogyasztók átláthatóságot követelnek a márkáktól

A fenntarthatósági és etikai szempontok egyre fontosabbá válnak a fogyasztók számára, akik nemcsak tápláló élelmiszereket szeretnének, hanem olyan márkáknál és kiskereskedőknél szeretnék elkölteni a pénzüket, amelyek egy egészségesebb világot támogatnak.

A fogyasztók ma már nem csak a saját személyes egészségük, hanem a bolygó egészsége, valamint a társadalmi felelősség és mások egészsége alapján határozzák meg a jólét fogalmát.”- nyilatkozta Sherry Frey, a NielsenIQ Total Wellness alelnöke.

Frey szerint bár nem a világjárvány volt a kiváltó oka ezeknek a trendeknek, de felgyorsította őket, mivel a fogyasztókat arra késztette, hogy átértékeljék életüket, értékeiket és céljaikat.

Ennek eredményeként a NielsenIQ adatai szerint a „Cruelty Free” jelzővel ellátott termékek eladásai az utóbbi időben 79%-kal, a „Cage Free” (ketrecmentes) termékeké 25%-kal, a „Fair Trade” (tisztességes kereskedelem) termékeké pedig 26%-kal nőtt.

A vásárlók mintegy 72%-a tartja rendkívül fontosnak az átláthatóságot. Frey megjegyezte, hogy a NielsenIQ kutatása szerint a fogyasztók a következő két évben nagyobb valószínűséggel vásárolnak olyan márkáktól, amelyek átláthatóak a céljukat illetően és átláthatóak az összetevőik/szállítói láncuk tekintetében.

Azok a kiskereskedők, amelyek képesek olyan termékeket kínálni, amelyek megfelelnek ezeknek az igényeknek, jó helyzetben vannak, hogy piaci részesedést szerezzenek – a NielsenIQ szerint a vásárlók 64%-a azt állítja, hogy márkát váltana, ha a címkén feltüntetett információkon túlmenő, mélyreható tájékoztatást kapna.

Forrás (trademagazin)

search icon