Egy progresszív kórház, ahol csak növényi alapú ételeket kapnak a betegek, hogy tényleg meggyógyuljanak
Egy progresszív kórház, ahol csak növényi alapú ételeket kapnak a betegek, hogy tényleg meggyógyuljanak

A beiruti Hayek Kórház a világon elsőként szolgál fel betegei számára kizárólag növényi alapú étrendet március eleje óta.

Betegeink a műtét utáni ébredést követően többé nem sonkával, sajttal, tejjel és tojással találkoznak a tányérjukon. Ezek azok az élelmiszerek, amelyek első sorban hozzájárulhattak az egészségügyi problémákhoz.

Van egy elefánt a szobában, amit senki sem akar látni. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a feldolgozott húst 1A rákkeltő – a dohányéval azonos – és a vörös húst 2A rákkeltő csoportba sorolja. Szóval, húst felszolgálni a kórházban olyan, mint ha cigarettával kínálnánk a betegeket. A CDC szerint pedig négyből három új vagy újonnan megjelenő fertőző betegség állatoktól származik.

A növényi alapú étrend bevezetése tudományosan bizonyítottan nem csak bizonyos betegségek fejlődését akadályozza meg, hanem vissza is fordíthatja azokat. Erkölcsi felelősségünk, hogy cselekedjünk, és hitünket összehangoljuk a tetteinkkel. Vegyük a bátorságot és nézzünk az elefánt szemébe!

olvasható a kórház Instagram posztjában.

A tavaly év végén a Journal of Hospital Management and Health Policy szaklapban megjelent tanulmány szerint indokolt a lépés, hiszen a felmérésben résztvevő betegek megdöbbentő hányada, 83 százaléka szerint be kellene tiltani a kórházakban a feldolgozott húsoknak a forgalmazását, hogy csökkenjen a rák kockázata. A kutatás ugyanakkor nem reprezentatív, 200 Washington D.C. beli beteg vett részt benne.

(Plantbased News)

(fotó: pixabay – pasja1000)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon