Egyedi művészeti alkotótábor a fenntarthatóság jegyében – HybridArt Camp 2022
Egyedi művészeti alkotótábor a fenntarthatóság jegyében – HybridArt Camp 2022

A HybridArt Camp fenntarthatóság és újrahasznosítás fókuszú alkotótábor az elmúlt években már több különböző helyszínen került megrendezésre. Többek között a Káli-medence, Kecskemét, Pannonhalma és Pécs is otthont adott már a fiatal művészeknek.

Idén a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával, a „Tiszta Balaton, tiszta művészet” projekt keretében a Balaton-felvidék izgalmas és inspiráló környezetében, a festői szépségű köveskáli alkotóházban fogadják a részvevőket.

Fiatal művészek a HybridArt Camp nemzetközi alkotótáborban

Az alkotótábor alatt a fiatal művészeknek lehetőségük lesz többféle hulladékalapanyaggal is megismerkedni és különböző technikákat kipróbálni. Idén a több, mint 100 éves múltra visszatekintő Balaton Bútorral együttműködve a táborozók megismerhetik a bútorgyártás folyamatát, a gyár fenntarthatósági célkitűzéseit és design elméleteit. A gyártás során keletkezett hulladék pedig kiváló alapanyagként szolgál majd a készülő közös műalkotáshoz.

A táborokban a korábbi években készült már négyméteres dinoszaurusz installáció több, mint 4000db műanyag PET-palackból, hatalmas lófejeket formázó hulladék-szobrok, tengeri halakat mintázó szoborcsoport, valamint több ezer alumínium doboz felhasználásával óriás sakkfigurák.

Hulladékból készült lófejeket ábrázoló szobrok

A HybridArt Camp ideje alatt születő alkotások minden évben több hazai és gyakran külföldi helyszínen, különböző városokban és programokon is bemutatkozhatnak a környezettudatosság és a szemléletformálás jegyében. A tábori alkotások közül több szerepelt Dubajban, budapesti és balatoni forgalmas köztereken , popup kiállítóterekben és neves rendezvényeken, mint például a Brain Bar Budapest és az Art Market Budapest.
Az idén készülő alkotás Budapesten, a Balatonon, valamint további meglepetés helyszíneken is megtekinthető majd.

A „Collabyrinth” névre keresztelt installáció Veszprémben

További részletek: ITT olvashatók.

search icon