Eldobható helyett
Eldobható helyett

Halomban áll a PET-palack a bolygónkon, és míg a fosszilisekből előállított műanyagok fokozzák a klímaválságot, az óceánokat, erdőket beborítva a szeméthegyek ökológiai katasztrófához is vezetnek.

A nagy üdítőital-gyártó cégek fenntarthatósági fogadalmakat tesznek, de ez általában kimerül abban, hogy növelik az újrahasznosított műanyagok használatát. Arról azonban nem sok szó esik, amivel valóban tenni lehet a hulladékcsökkentésért, ez pedig a palackok újrahasználata. Ám léteznek olyan vállalatok hazánkban, akik ráálltak az újratöltésre, még úgy is, hogy a nagy áruházláncok sokszor nem segítik elő ezt a környezettudatos törekvést. A Greenpeace olyan cégeket keresett meg, ahol már működik az újratöltés, bizonyítva ezzel, hogy mindenkinek megéri, ha környezetbarát a csomagolás.

A humusz.hu cikkben felsorolt példák arra szolgálnak, hogy rajtuk keresztül mutassuk be, milyen változásokat lehet és kell megtenni a hulladékcsökkentés érdekében. Az itt bemutatott példákon kívül léteznek hazánkban egyéb cégek is, melyek bevezették a palackvisszaváltást és újratöltést. A Greenpeace Magyarország politikailag és anyagilag független környezetvédő szervezet, nem fogad el támogatást államoktól, politikai pártoktól és cégektől.

A teljes cikket itt olvashatjátok.

Forrás: Humusz

search icon