Európai autóipari konszern venné át a vezetést az elektromos autók piacán

Európai autóipari konszern venné át a vezetést az elektromos autók piacán
Európai autóipari konszern venné át a vezetést az elektromos autók piacán

A néhány nappal ezelőtt a világ leggazdagabb emberévé előlépett Elon Musk cége, a Tesla adta el 2020-ban a legtöbb elektromos autót, azonban a Volkswagen Csoport is egyre jobban teljesít az eladások terén.

A Volkswagen 2020-ban 214%-kal több elektromos autót adott el világszerte, mint egy évvel korábban, összesen 231 600 darabot. Eközben a hibrideknél is közel kétszeres, 175%-os növekedést produkáltak.

Ralf Brandstätter, a cég vezérigazgatója szerint 2020 fordulópont volt a Volkswagennek és áttörést hozott az elektromobilitásban. Ennek megfelelően a vállalat úgy tervezi, hogy 35 milliárd eurót fektet az elektromos autók fejlesztésére az évtized közepéig, 2030-ra pedig modellpalettájuk jelentős részét elektromos autók képeznék, a cél 70 tisztán elektromos modell.

A többi német autógyár is nagy mértékben növelte az eladásait az elektromos szegmensben, bár ezek száma nem érte el a Volkswagen értékét. Közben a Tesla több mint félmillió autót adott el tavaly, és míg ez összességében 19-szer kevesebb, mint a Volkswagen által értékesített járművek száma, a cég értéke hihetetlen mértékben emelkedett, jelenleg 8-szor annyit ér mint a német rivális.

Az elektromos autókkal kapcsolatban mindig fontos elmondani, hogy nem feltétlenül jelentik a valódi környezettudatos váltást és a klímaváltozást sem tudjuk megállítani velük. Ha valaki valódi változást szeretne elérni, érdemes a közösségi közlekedést választania, illetve a rövidebb utakon például a kerékpárt használnia.

(Forbes)

search icon