Ezt az appot töltsd le, ha biokertészkednél!
Ezt az appot töltsd le, ha biokertészkednél!

Ha saját zöldségeket szeretnénk termelni, az új fejlesztésű androidos mobiltelefonokra már letölthető, ingyenes Kertportál applikációval könnyedén és kevesebb utánajárással tudjuk megtervezni a bioveteményesünket idén tavasszal.

A Tóthné Vincze Boglárka és a Kertportál Magazin által fejlesztett applikáció segít a megfelelő növénytársítások kitalálásában, legyen szó fűszerekről, zöldségekről vagy aromanövényekről. Az alkalmazás ültetésnél már automatikusan aszerint is tervez, hogy csak olyan növények kerüljenek egymás mellé, amelyeknek előnyük származik az összeültetésből. Ezen kívül pedig valamennyi növény ültetéséhez és gondozásához is olvashatunk tippeket, illetve arról is kapunk értesítést, ha öntözésre van szüksége növényeknek illetve a betakarítás idejét is megbecsüli az app.

forrás: https://www.facebook.com/kertportal

Az egyik legnagyobb segítség a kezdő kertészek számára pedig az lehet, hogy a földterület paraméterei és a rendelkezésre álló növények alapján a program magától tervezi meg a veteményeskert elrendezését, ám ha szeretnénk, manuálisan változtathatunk rajta.

(Ökoroom)

search icon