Felelős és kerékpárosbarát munkaadók kerestetnek – Pályázat
Felelős és kerékpárosbarát munkaadók kerestetnek – Pályázat

A Technológiai és Ipari Minisztérium háttérintézményei munkaerőpiaci és közlekedési pályázatokat írt ki, melyekben arra ösztönzi a foglalkoztatókat, hogy célzott intézkedésekkel gondoskodjanak dolgozóik jóllétéről és elégedettségéről, a tiszta és egészséges biciklizést mintaadó kezdeményezésekkel népszerűsítsék. A hazai cégek és közintézmények szeptember végéig nyújthatják be pályázataikat.

Az OFA Nonprofit Kft. hetedik alkalommal hirdette meg „Az Év Felelős Foglalkoztatója” díjat. Idén hat kategóriában lehet pályázni: elismerés jár a legjobban teljesítő kisvállalkozásoknak, középvállalkozásoknak, nagyvállalatoknak 2000 fős létszámig és felette, a közszféra szervezeteinek és egyéb gazdálkodó szervezeteknek. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a képzés, szakképzés területén leginkább kiemelkedő, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara pedig a legjobb fővárosi pályázót részesíti különdíjban. Az első alkalommal pályázható „LOW-Budget”  különdíj az alacsony költségvetésből megvalósított, a munkavállalói visszajelzések szerint sikeres innovatív megoldásokat, jó gyakorlatokat nyújtó vállalkozás érdemelheti ki. Szintén első alkalommal jelenik meg a  „FiatalokÉRT” különdíj, amely a 30 év alattiak foglalkoztatásának javításáért, megtartásáért leghathatósabban cselekvő cégnek, intézménynek jár. A pályázati felhívás és a teljes dokumentáció az OFA honlapján érhető el.

Az elmúlt évek forgalomszámlálási adatai szerint egyre többen használják a kerékpárt, mint közlekedési eszközt, a munkaadók és települések pedig közvetlen intézkedésekkel sokban segíthetik ennek a környezetkímélő közlekedési módnak a népszerűsítését, előnyeinek kidomborítását. Ennek érdekében 2022-ben tizennegyedszerre indítják útnak a „Kerékpárosbarát” pályázatokat, amelyet azok a munkahelyek kaphatnak, akik tavalyi ténykedésükből a leginkább példamutató kerékpáros kezdeményezéseket és fejlesztéseket tudják felmutatni. Itt önálló kategóriákban versenyeznek a multinacionális vállalatok, a nagyvállalatok, a kis- és középvállalkozások és a közintézmények. Meghirdetik a „Kerékpárosbarát Település” címet is, erre önkormányzatok jelentkezését várják, az elismerésért község, nagyközség, város, megyei jogú város és fővárosi kerület kategóriákban mérkőzhetnek meg a helyhatóságok. Nevezni a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. honlapjáról nyíló online felületen keresztül lehet.

search icon