Fenntartható kávé kapszulákat fejlesztett a Maxwell House.
Fenntartható kávé kapszulákat fejlesztett a Maxwell House.

A Maxwell House kapszulás kávéival is elkötelezett a környezetvédelem mellett. Piacra dobták a komposztálható, lebomló kapszulákat – igaz egyelőre csak Kanadában. 

Az új termék teljes egészében növényi alapú anyagokból készült, minden része száz százalékosan komposztálható, valamint a külső csomagolása is teljesen újrahasznosítható, így termetve meg a hulladékmentes  fogyasztás lehetőségét.

A Biológiailag lebomló Termékek Intézete által tanúsított megjelölés igazolja, hogy a komposztálható kávékapszula megfelel az ipari komposztálhatóságra vonatkozó globális tudományos szabványoknak, és körülbelül hét hét alatt le is bomlik bármilyen további kezelés nélkül.

A kávémárka ezen kívül fontosnak tartja azt is, hogy a fogyasztókat is minél inkább bevonják és tájékoztassák a fenntarthatóság felé vezető lépeseikről. Ennek érdekében a torontói Stack Market-en nyomon követhetik az elkövetkező hetekben, ahogyan egy hajókonténernyi aprított szerves anyaggal együtt (romlott gyümölcsökkel, zöldségekkel) bomlanak le a kapszulák és válnak tápanyagban gazdag talajjá.  Az installációról készülő time lapse természetesen szélesebb körben is elérhetővé válik majd.

A kávé gyártója, a A Kraft Heinz 2020 őszén teszi közzé a 2020-as környezetvédelmi, társadalmi kormányzásról szóló jelentését. A jelentés kiemeli a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét, beleértve a vállalat azon célját, hogy 2025-re a csomagolás 100%-át újrahasznosíthatóvá, újrafelhasználhatóvá vagy komposztálhatóvá tegye.

search icon