Fenntartható lakóház parafából
Fenntartható lakóház parafából

Az LCA Architetti építésziroda az olaszországi Magnago kisvárosában parafából, szalmából és fából épített egy egyszerű és fenntartható házat kilátással az erdőre.

A találóan Fa, Szalma és Parafa Házának keresztelt épület Milánó közelében épült egy olyan fiatal pár megbízásából, akik fenntarthatóbb és szorosabb kapcsolatban akartak élni a természettel.

A ház méretét és alakját a szomszédos épületek többek között régi mezőgazdasági pajták ihlették. Díszétést nem igazán használtak a parafa textúráján kívül. Az alapanyagok amellett hogy természetesek és újrahasznosíthatóak, nagyon ellenállóak is.

A ház a földből született, és a föld illetve a környező művelt mezők színei borítják. A kompozíció szándékosan egyszerű és primitív, a régi pajtákról modelleztük, melyek még mindig megtalálhatóak a környéken.

mondta  Luca Compri az építészeti studió alapítója.

A parafa használata a szalma szigeteléssel együtt segít minimalizálni az épület energiaigényét. A szigetelést továbbá szalma is erősíti, amely a helyi gazdák hulladékaiból származik. Egy sor tetőtéri napelem és a levegőből származó hőszivattyú segít csökkenteni az épület további energiafogyasztását.

A ház berendezése teljesen minimalista, kizárólag tölgyet, kerámiát és követ használnak annak érdekében, hogy beleolvadjon a környezetében és ne vegye el a hangsúlyt a körülölelő természetről.

(dezeen.com)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon