Fenntartható parkolás Budapest szívében

Fenntartható parkolás Budapest szívében
Fenntartható parkolás Budapest szívében

Ahogy arról beszámoltunk tegnap átadták a Múzeum Mélygarázst és a szorosan hozzá tartozó Városligeti Promenádot.
Az új parkoló létesítmény a Dózsa György úton kínál környezetbarát parkolási lehetőséget a parkba érkezőknek és a környéken lakóknak. A három szinten összesen 800 férőhelyes mélygarázs teljesen akadálymentes, amelyben elektromos töltőket és családi parkolóhelyeket is kialakítottak.

Az akadálymentesen hozzáférhető mélygarázsban külön beállót kaptak a mozgássérültek járművei, a motorosok, az elektromos autókkal érkezőknek pedig töltővel ellátott helyeket alakítottak ki. A kerékpárosoknak a garázs legfelsőbb szintjén egy saját lehajtóval biztonságosan megközelíthető, öltözőkkel és zuhanyzókkal kiegészített zárt biciklitárolót is kialakítottak.

A térszint feletti részét pedig végre visszakapta a Városliget

Korábban évtizedekig parkoló autók által megszállt, bazaltkockás terület helyén egy hangulatos sétány jött létre, több mint tízezer négyzetméternyi új zöldfelülettel.

A Múzeum Mélygarázs térszint feletti részén egy új sétány, a Városligeti Promenád jött létre, melynek középső pihenő zónájában hangulatos esti világítás és modern ülőbútor kombinációk is helyet kaptak. A megújult területen több mint tízezer négyzetméternyi új zöldfelület került kialakításra, ahová több mint 100 lombos fát, 4000 cserjét és mintegy 40.000 virághagymát és évelőnövényt ültettek. Az elegáns sétány és a park határán egy 600 m² területű, ülőbútorokkal kialakított pihenőtér várja a látogatókat.

(ligetbudapest.hu)

search icon