Fenntarthatósági vezető segíti egy brit kórház működését
Fenntarthatósági vezető segíti egy brit kórház működését

Az Egyesült Királyság egyik NHS-kórháza (Nemzeti Egészségügyi Rendszer), a Southamptoni Egyetemi Kórház (UHS) fenntarthatósági vezetőt nevezett ki, aki többek között azon dolgozik, hogy csökkentse a hús mennyiségét az ügyfeleket és a személyzetet egyaránt kiszolgáló étkezdéjében.

A 11 000 fős személyzet egyik tagja szerint az UHS azt szorgalmazza, hogy a húsmentes hétfői napok állandó rendszerré váljanak a menzán, a The Feast étteremben. Az új menü mellett az UHS a szemlélet formálásra is nagy hangsúlyt fektet, többek között egy virtuális eseményt is rendeztek a Föld Napján azért, hogy az egészségügyi ágazatban felmerülő környezetvédelmi kihívásokkal foglalkozzanak. Emellett plakátokat is helyeztek el, melyek felsorolták a hús elhagyásának környezeti előnyeit.

Minden hétfőn a The Feast étterem 70 adag sertéshúst szolgált fel. Ez évente 9,8 tonna üvegházhatású gáz kibocsátásához járul hozzá. Ez annyi, mintha évente 25 000 mérföldet vezetnénk az autónkkal, közel négy évig fűtenénk az otthonunkat, és egy év alatt 22 000 alkalommal zuhanyoznánk nyolc percig.

áll az egyik szemléletformáló plakáton.


Az új fenntarthatósági vezető, Jason Light, az étkezés megreformálásán kívül hosszútávú attitűd változást szeretne elérni a kórház dolgozói és látogatói körében.

Az NHS-nek, mint a legnagyobb szén-dioxid-kibocsátású közszféra-csoportnak, felelőssége van abban, hogy reagáljon erre a válságra, ezért elkötelezettek vagyunk egy világszínvonalú fenntartható egészségügyi rendszer kialakítása mellett.

mondta el Light.

(Plant Based News)

(fotó: pexels – Oles kanebckuu)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon