Formáld véleményeddel az EU biodiverzitási stratégiáját
Formáld véleményeddel az EU biodiverzitási stratégiáját

Az Európai Unió egyre nagyobb hangsúlyt fektet a biodiverzitás megvédésére, most pedig az eddigi intézkedések értékelésére és a jövőben követendő stratégia formálására indított konzultációt.

A konzultáció célja, hogy információkat és visszajelzéseket gyűjtsön a nyilvánosságtól a biológiai sokféleséggel kapcsolatos, 2020-ig teljesítendő uniós stratégia végrehajtásáról és az invazív fajokról szóló uniós rendelet alkalmazásáról.

Ezen felül az Európai Bizottság által tavaly májusban bemutatott új, 2030-ig szóló Biodiverzitás Stratégiáról is lehet nyilatkozni, a véleményeket pedig be fogják építeni a kötelező érvényű uniós természetvédelmi helyreállítási célokra vonatkozó bizottsági javaslat alapjául szolgáló hatásvizsgálatba.

Az alábbi három egységből álló konzultációt egyben, vagy külön-külön is ki lehet tölteni, és mindenképpen érdemes is, hiszen minden vélemény számít és fontos lehet.

  1. A biológiai sokféleséggel kapcsolatos, 2020-ig teljesítendő uniós stratégia (2011-2020) értékelése
  2. Az invazív fajokról szóló uniós rendelet véleményezése, értékelése
  3. A 2030-ig szóló új biodiverzitás stratégia véleményezése és a jogilag kötelező érvényű intézkedések meghatározása

A 2030-ig teljesítendő stratégia egyik alapvető kötelezettségvállalása, hogy 2021 végéig javaslatot tesz egy jogilag kötelező erejű eszközre, amely uniós célokat határoz meg a károsodott ökoszisztémák 2030-ig történő helyreállításának tekintetében.

A konzultáció ezen a linken elérhető!

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon