fbpx
G20 csúcs: Lássuk mit tesznek a nagyok a Covid gazdasági hatásainak enyhítése érdekében

A világ húsz legjelentősebb gazdaságát tömörítő csoport (G20) vezetői hét végi csúcsértekezletük zárónyilatkozatában a tervezet szerint

ígéretet tesznek arra, hogy finanszírozni fogják a koronavírus elleni vakcinák igazságos elosztását a világ országai között, hogy a szegényebbek ne maradjanak ki belőle.

-foglalta össze a parameter.sk

A Rijádban tartott találkozót követően a G20 nyilatkozatokban ezen kívül még több jelentős észrevétel is megfogalmazódott:

  • Az Európai Unió azt kérte a csoport országaitól, hogy az év végéig adjanak össze 4,5 milliárd dollárt a szegény országok járványellenes küzdelmére.
  • A G20-ak megtalálja annak módját, hogy az igazságos felelősségvállalás és a gazdasági terhek elpsztásának érdekében jobban megadóztassák az olyan nagy technológiai óriásokat, mint a Google, az Amazon, a Facebook
  • A márciusi csúcstalálkozó óta a G20 tagjai együtt 11 ezer milliárd dollárt költöttek a pandémia gazdaságra gyakorolt hatásának enyhítésére.
  • A G20 arra kéri a magánhitelezőket, hogy csatlakozzanak ahhoz a adósságtörlesztési moratóriumhoz, amelyet a csoport a jövő év közepéig, esetleg azon túl is vállalt.

(parameter.sk)

search icon