Green Events applikáció: szervezz és vegyél részt közös akciókban
Green Events applikáció: szervezz és vegyél részt közös akciókban

A hétvégén mutatták be a Green Events zöld applikációt, ami Magyarország első környezetvédelmi eseményszervező és -kereső mobilalkalmazása.

Zöld Követ Egyesület által fejlesztett zöld applikáció elkészítésében a Klímapolitikai Intézet munkatársa, Szebenyi Péter ötletgazda is részt vett. Az alkalmazás célja, hogy egy helyen fogja össze a Magyarországon megrendezésre kerülő zöld eseményeket. Így bárki könnyedén találhat majd kedvére való zöld eseményt vagy szervezhet saját megmozdulást is.

Minden az alkalmazás által szervezett akció, illetve eseményrészvétel pontot ér, amiket értékes jutalmakra lehet beváltani. Az applikáció fejlesztői ezzel is ösztönözni szeretnék az embereket az aktív zöld tevékenységre.

A Green Events-ben szervezhető zöld események

  • szemétszedési akciók,
  • faültetési események,
  • zöld oktatások,
  • szemléletformáló előadások,
  • fenntarthatósági konferenciák is.

További fontos információk:

  • az alkalmazás használata teljesen ingyenes, de regisztrációhoz kötött,
  • letölthető IOS és Android mobiltelefonokra,
  • regisztrálhatnak magánszemélyek, cégek, iskolák, közintézmények.

A Green Events applikáció felépítése és funkciói

Regisztráció

Az alkalmazást bármely természetes személy, cég vagy szervezet regisztrációhoz kötve használhatja. Az alkalmazásba saját e-mail címmel, illetve Facebook és Google profil segítségével is lehet regisztrálni.

Green Events profil létrehozása

A regisztráció után létrehozhatjuk egyéni profilunkat. Saját profilképet tölthetünk fel, megadhatjuk adatainkat, továbbá az alkalmazásban gyűjthető pontokat is nyomon követhetjük.

Hozd létre saját eseményedet!

Az “Esemény hozzáadása” gombra kattintva létrehozhatjuk saját eseményünket, ahol a kötelezően kitöltendő adatok megadása, illetve az esemény borítókép feltöltése után az alkalmazás használói közül társszervezőket is megadhatunk.

Az esemény létrehozása után a beküldött eseményeket a Green Events applikáció adminisztrátorai átnézik. Ha mindent rendben találtak az esemény jóváhagyásra kerül, ami ezek után a “Saját eseményeim” menüpontban lesz megtalálható. Természetesen minden ilyen esemény más felhasználóknak az “Események felfedezése” menüpontban lesz elérhető.

Jó cselekedeted pontot ér!

A Green Events alkalmazás egyedi pontgyűjtő rendszerrel rendelkezik, amivel ösztönözni szeretnék a felhasználót minél több eseményszervezésre és/vagy azokon való részvételre.

Az eseményen való részvételed vagy saját esemény szervezésed után is kapsz pontot, amit a profilod “pontjaim” részénél találsz meg. De már azzal is pontot gyűjthetsz az alkalmazásban, ha meghívod barátaidat, ismerőseidet és velük közösen vesztek részt legalább egy eseményen.

Az eseményeken való részvételed után az esemény lezárásakor a szervezőnél tudod igazolni részvételedet az alkalmazásban található “Részvétel igazolása” menüpontban a szervezőtől kapott QR kód beolvasása után.

A pontbeváltás pofonegyszerű!

Ezeket a pontokat a “Pontbeváltás” menüpontban lehet beváltani a Zöld Követ Egyesület és partnerei által felajánlott értékes tárgyi és szolgáltatási ajándékokra.

search icon