Gyárat építhet Magyarországon a világ legnagyobb akkumulátorgyártója
Gyárat építhet Magyarországon a világ legnagyobb akkumulátorgyártója

Egyelőre még nem erősítették meg a hírt, mely elsőként egy dél-koreai hírportálon jelent meg, de ha igaz, akkor a világ legnagyobb akkumulátorgyártójaként ismert kínai CATL Debrecen mellett építheti meg új akkumulátorgyárát.

A villanyautósok.hu által kiszúrt hír szerint a kínai cég 200 hektárnyi területet vásárolt Debrecen közelében, nem mellékesen igencsak közel, mindössze 20 km-re a BMW helyi gyárától. A portál cikke szerint a hírt alátámasztja, az a közelmúltban megjelent LinkedIn-álláshirdetés is, amelyben a CATL villamosmérnökök jelentkezését várja Debrecenben egy gyár építéséhez.

Épp a napokban járta be a hír a témával foglalkozó oldalakat, hogy a CATL újfajta, hengeres formátumú akkucellákat szállít majd a BMW új generációs villanyautóiba 2025-től, ezért ahogy írják, feltételezhető, hogy ezt az akkumulátort fogja a debreceni BMW-gyár mellett előállítani a kínai akkugyártó.

Ha megvalósul a beruházás, akkor a CATL lehet a hatodik gyártó, mely amely akkumulátort, vagy akkumulátorok gyártásához szükséges alapanyagot készít Magyarországon.

A borítókép illusztráció!

search icon