Gyermekvédelmi kisokost és applikációt készített az UNICEF Magyarország
Gyermekvédelmi kisokost és applikációt készített az UNICEF Magyarország

A nemzetközi szervezet a bántalmazott gyermekeket telefonos applikációval segíti, a szülőknek, pedagógusoknak pedig gyermekvédelmi kisokost állított össze – mondta el Szlankó Viola.

Az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi vezetője kiemelte, mindenféle ötletet, tippet, eszközt kapnak arra, hogyan tudnak erőszakmentesen nevelni, ha pedig bántalmazás gyanúja felmerül a környezetükben, akkor hova fordulhatnak, mit tehetnek.

A gyermekvédelmi kisokos mellé videó készült arról is, hogy mi az a gyermekvédelmi jelzőrendszer, kik a tagjai, mi a feladatuk.

A kisokosnak egy része elkészült gyereknyelven, de a fő eszköz, amit ajánlanak a gyerekeknek, az egy mobilapplikáció, a HelpAPP, ahol tájékozódhatnak arról, hogy milyen típusú bántalmazásban hol van a határ, mit jelent az, hogy szexuális bántalmazás, mikor több a kiabálás vagy a megalázás, mint amit ők eltűrhetnek, ha bármilyen ilyen jogsérelem éri őket, akkor hova fordulhatnak.

Kapnak praktikus eszközöket arra az esetre is, hogy egy kortárs bántalmazást hogyan kezelhetnek, mi az a helyzet, amikor a tanárhoz kell fordulni, vagy a pszichológushoz, mikor kell a szülőnek elmondani a történteket.

(Forrás: infostart.hu Kép: pexels.com)

search icon