Ha túrázni indulsz, segíts megtisztítani a természetet!

Ha túrázni indulsz, segíts megtisztítani a természetet!
Ha túrázni indulsz, segíts megtisztítani a természetet!

Az Aktív Magyarország program keretében indul az országos tavaszi nagytakarítás, melynek keretében az erdők megtisztítás a cél, ahol a pandémia alatt megsokasodott hulladék.

Az erdőkben, a kirándulóhelyeken sajnos időről-időre felgyülemlik a szemét, ami a figyelmetlen túrázóknak vagy a szélnek köszönhető, de az ételmaradékokat akár az állatok is széthordhatják.

Sajnos néha még azoknak a kirándulóknak is a természetben végzi a szemete, akik a túrák útvonalán kihelyezett kukákban helyezik el a szemetet. Ennek az az oka, hogy az üzemeltetők nem tudják mindig időben üríteni a kukákat, hiszen nem heti szemétszállításra vannak berendezkedve.

A kampány célja éppen ezért az, hogy a túrázók segítsenek a természet megtisztításában, ragadjanak kesztyűt és szemeteszsákot és gyűjtsenek össze annyi szemetet, amennyit csak tudnak, miközben arra is figyelnek, hogy minimalizálják azt a hulladékmennyiséget, amelyet ők magukkal visznek az erdőbe.

Az akcióról készült képeket #aktívmagyarország és #tavaszinagytakarítás hashtagekkel érdemes megosztani, így az akció végére láthatóvá válik milyen sokan teszünk azért, hogy a bolygónk élhetőbb legyen.

https://www.instagram.com/p/CMxO-oWnukK/

A kezdeményezés honlapján sok hasznos tanácsot is lehet olvasni, melyeket betartva tehetünk azért, hogy a természetben járva ne hagyjunk magunk után semmit – a lábnyomunkon kívül.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

(MTI)

search icon