Harmincegy éves lett a világ legidősebb kutyája
Harmincegy éves lett a világ legidősebb kutyája

Bobi egy Portugáliában élő fajtatiszta alentejo masztiff, most töltötte be a harmincegyet, ezzel pedig Guinness-világrekorder lett. Életkorát a portugál kormány háziállatokról vezetett adatbázisa hitelesítette, amelyet az állatorvosok országos szövetsége kezel.

Gazdája, Lionel Costa szerint bár Bobi már nehezen jár, és a látása is megromlott, egészséges. Szerinte Bobi hosszú életének titka a „nyugodt, békés környezet” lehet, illetve a génjei, mert az anyja 18 évig élt. Egész életében szabadon kószált a Costa házát körülvevő erdőkben, de most már inkább otthon, az udvaron tölti idejét, nagyrészt alvással. Bobi születésnapját a napokban, egy százfős bulival ünnepelték meg Conqueirosban, ahol a kutya születése óta él.

Sok évtizedes rekordot sikerült megdöntenie: az előző rekorder az ausztrál Bluey volt, ő 1939-ben, 29 évesen és öt hónaposan pusztult el.

A Guinness tavaly januárban egyébként még egy másik kutyát, a 23 éves Spike nevű csivavát ismerte el a legidősebb élő kutyaként, de a rekordot két héttel később felülvizsgálták, és Bobi kapta meg a legidősebb élő kutya címét.

(MTI)

search icon