Hitellel a klíma ellen – podcast ajánló
Hitellel a klíma ellen – podcast ajánló

A Fintech Világa – Zöld Pénzügyi Percek aktuális adásában Bátorfi Botond, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető Lukács Ákossal, az EY klímaváltozás és fenntarthatósági szolgáltatásokért felelős partnerével beszélgetnek. A témát a klímaváltozással járó kockázatok, ezek kezelésének fontossága, valamint a 2022-re várható ESG trendek szolgáltatták. 

Az adásban Lukács kitért a 2022-re várható szabályozási eseményekre, amelyek jelentős hatással lehetnek a fenntartható pénzügyek területére. Az Európai Unió és az Egyesült Államok egyaránt igyekeznek lefektetni az egységes vállalati fenntarthatósági riportolás alapjait, hogy növeljék az egyes entitások összehasonlíthatóságát.

A sikeres fellépéshez elengedhetetlen a globális minimumok megléte, hiszen enélkül a lazább szabályozói környezetben lévő vállalatok kihasználhatják helyzetüket és a szigorúbb korlátozás alá eső szereplők kárára terjeszkedhetnek.

Az adás második felében a beszélgetőtársak érintik a banki fenntartható finanszírozási keretrendszerek kérdését, illetve, hogy várhatóak-e a folytatásban új zöld pénzügyi termékek és szolgáltatások. Szóba kerülnek a vállalatok életében megjelenő klímakockázatok is, valamint az ezekkel szembeni fellépés legígéretesebb módjai.

A vállalatok ismereteinek hiányossága miatt mindenképpen az ESG tanácsadás fellendülésére kell számítani, a pontosabb trendekről Lukács Ákos osztotta meg nézeteit a műsor résztvevőivel. (fintech.hu)

search icon