Hódítanak az elektromos autók
Hódítanak az elektromos autók

Az elektromos járművek jó úton haladnak, hogy idén a globális piac közel egyötödét meghódítsák – derül ki a Nemzetközi Energiaügynökség jelentéséből, amely az elektromosautó-eladások robbanásszerű növekedését vizsgálja.

A jelentés szerint az elektromos járművek globális értékesítése 2022-ben elérte a 10 milliót, idén pedig el fogja érni a 14 milliót. Az EV-k (electric vehicles – elektromos autók), amelyek 2022-ben a globális piac mindössze 14 százalékát tették ki, 2023-ban már valószínűleg a piac 18 százalékát fogják kitenni.

Az Nemzetközi Energiaügynökség elemzői folyamatosan felfelé módosítják a jövőbeli eladásokra vonatkozó előrejelzéseiket. Míg tavaly az előrejelzésekből az volt kiolvasható, hogy az EV-k 2030-ban a globális eladások 21 százalékát teszik majd ki, addig most azt gondolják, hogy az EV-k az eladások 35 százalékát fogják kitenni abban az évben. A jelentés becslései szerint az EU-ban, az Egyesült Államokban és Kínában az új szabványok fellendítik az elektromos autók vásárlását, és 2030-ban az elektromos autók az eladások 60 százalékát teszik majd ki ezen a három piacon.

(Forrás: enn)

search icon