Időszaki Szelektív Hulladékgyűjtő Verseny általános- és középiskoláknak
Időszaki Szelektív Hulladékgyűjtő Verseny általános- és középiskoláknak

A Fenntarthatósági Témahét idei kiemelt témái az energia, a klímaváltozás és az egészségnevelés. melynek keretében a Telenor kiemelt támogatásával az ország bármely általános- és középiskolája indulhat, a gyűjtés november 20-ig tart.

Október 5-9. között zajlik országszerte az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Fenntarthatósági Témahét, amelynek idei kiemelt témái az energia, a klímaváltozás és az egészségnevelés. A program célja, hogy a fenntarthatóság üzenetét az iskolákból kiindulva, a pedagógusokon és diákokon keresztül közvetítse az egész társadalom felé.

A program során egy hathetes, országos Időszaki Szelektív Hulladékgyűjtő Versenyt is indítottak általános és középiskolások részére. A versenyt kezdeményező PontVelem Okos Program keretében 2011 óta eddig közel

600 tonna használt elemet és több mint 138 ezer mobiltelefont, e-kütyüt gyűjtöttek be az iskolák.

A Telenor kiemelt támogatásával megvalósuló program célja, hogy a diákok minél több, a háztartásokban keletkező használt mobiltelefont és e-kütyüt gyűjtsenek össze. A pedagógusokat a program tematikus, általános iskolásoknak és felső tagozatosoknak szóló tanári óravázlatokkal is segíti.

search icon