Így kerüld ki bringával a dugót!
Így kerüld ki bringával a dugót!

A Magyar Kerékpárosklub most a következő időszakban várható dugók elkerülésében szeretne segítséget nyújtani azoknak, akik Budapesten a kerékpáros közlekedést választják.

A nyáron több jelentős munkálat is akadályozni fogja a forgalmat a fővárosban. Felújítás miatt már lezárták a 3-as metrót, június közepétől pedig a Lánchíd és a pesti alsó rakpart egy szakasza sem lesz járható. Emellett a Blaha Lujza téren is útszűkület várható, ráadásul a Nyugati pályaudvarra sem futnak majd be a vonatok.

A Kerékpárosklub szerint azonban nem kell megijedni. Ahogy Facebook posztjukban írják „aggodalomra semmi ok”, hiszen kerékpárral könnyen és gyorsan elkerülhetők a torlódások, parkolóhelyet sem kell keresni és még a napi testmozgás is biztosítható.

A szervezet „Inkább bringázz, és úszd meg a dugókat!” jelszóval hasznos tippeket állított össze ahhoz, hogy minél többen biciklire tudjanak váltani a budapesti belvárosban. Ezek között szerepelnek útvonaltippek, térképek és a kezdőknek is haszos bringás oktatóanyagok.

Nemrég írtunk arról is, hogy a Kerékpárosklub idén ismét megrendezi az I bike Budapest felvonulást, melynek kapcsán most azt kérik a szervezők, hogy a bringások segítsenek minél több ismerősüknek a kerékpárra való váltásban, hogy ők is ott legyenek a június 26-i rendezvényen.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon