Idén újra tekerhetünk az I bike Budapesten!
Idén újra tekerhetünk az I bike Budapesten!

Tavaly a pandémia miatt elmaradt a már hagyományosnak számító bringás felvonulás, azonban idén újra megrendelésre kerül – derült ki a Magyar Kerékpárosklub közleményéből.

Az idei felvonulás a főváros olyan pontjain halad keresztül, ahol máskor nem vagy csak nagyon nehezen lehet kerékpározni. A menet június 26-án 14:00-kor a budai alsó rakpart Margit hídtól északra eső szakaszáról indul, és a pesti rakpart érintésével az Andrássy úton keresztül a Városligetbe érkezik, ahol bringaemeléssel ér véget.

A felvonulást szervező Magyar Kerékpárosklubnál hiszünk abban, hogy ahol jó bringázni, ott jó élni. Olyan Budapestet szeretnénk, ahol mindenki biciklire tud ülni.

–írják a szervezők.

Ahogy a szervezők az esemény Facebook oldalán írják, a menetet René van Hell, Hollandia nagykövete indítja el, mert a legbringásabb ország nagykövetsége több mint 10 éve segíti a magyar kerékpáros fejlődést.

Bár az esemény kezdetére már feloldják a gyülekezési korlátozásokat, a Kerékpárosklub viszont ennek ellenére is a korábbinál rövidebb útvonalon és lehetőleg minél tágasabb szabad tereken vezeti a menetet. A felvonulás rendőrség által biztosított, lezárt útvonalon halad végig, így családosan is könnyen teljesíthető.

Az eseményhez kapcsolódó programok az I bike Budapest közösségi oldalán megtekinthetők, ahol az esemény szervezésébe is be lehet kapcsolódni.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon