Így lesz lakoma abból, amit eddig hulladéknak hittél!

Így lesz lakoma abból, amit eddig hulladéknak hittél!
Így lesz lakoma abból, amit eddig hulladéknak hittél!

Az IKEA közzétett egy ingyenesen letölthető szakácskönyvet, mely bemutatja, miképp főzhetünk remek ételeket olyan alapanyagokból, melyeket eddig konyhai hulladéknak hittünk.

A kiadvánnyal az a svéd cég célja, hogy minél több ember figyelmét hívja fel az élelmiszerpazarlás problémájára, melyről mi is többször írtunk már.

Jelenleg a bolygó mezőgazdasági területeinek közel egyharmadán termelünk olyan élelmiszereket, melyek később a kukában végzik. Csak Magyarországon fejenként évi 65 kilogramm ételt dobunk a szemétbe.

Ennek egy jelentős része az étrend tudatosabb tervezésével csökkenthető lenne, az IKEA szakácskönyve pedig abban segíthet, hogy azokat az alapanyagokat is felhasználjuk, melyre eddig hulladékként tekintettünk.

A könyv 50 receptet tartalmaz, miközben hasznos és kreatív tippeket is ad arra nézve, hogy mit csinálhatunk olyan konyhai hulladékokkal amiket valóban nem lehet megenni, mint például a kávézacc vagy a tojáshéj.

https://www.youtube.com/watch?v=kr1WLOSxqYs&feature=emb_title

Mivel a cég kanadai részlege adta ki a könyvet, az egyelőre csak angol nyelven érhető el ide kattintva.

Ha szeretsz főzni és az is fontos számodra, hogy csökkentsd az ökológiai lábnyomod, akkor tarts hétfőnként velünk, mert most indult új, Meatless Monday című rovatunk, melyben hétről-hétre húsmentes finomságokat és sokoldalúan elkészíthető alapanyagokat mutatunk be!

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon