Jane Goodall üdvözletét küldte a magyar fiataloknak
Jane Goodall üdvözletét küldte a magyar fiataloknak

Az országos biológiai és környezetvédelmi tanulmányi verseny döntőjét idén a Széchenyi István Egyetemen rendezték meg.

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kara hosszú évtizedek óta közreműködik a 2021/2022-es tanévben csapatversennyé alakult Kitaibel Pál Középiskolai Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi Verseny országos döntőjének megrendezésében. A finálénak ezúttal az intézmény győri campusa adott otthont.

Idén 201 középiskolai csapat indult, amelyek közül két korosztályban 26 csapat jutott a döntőbe. A megnyitó különlegessége a neves etológus, Jane Goodall videóüzenete volt.

A csapatoknak a döntőben egy olyan projektet kellett bemutatniuk, melyben egy természetvédelmi vagy környezetvédelmi problémát tártak fel, és végeztek kutatást, majd megoldási javaslatokat is adtak rá. Emellett egy tesztlap kérdéseinek megválaszolása is várt a résztvevőkre, akik az eredményhirdetésig az egyetem Alkalmazott Fenntarthatóság Tanszékének munkatársaival vitatták meg, hogy milyen fontos lépéseket tehetünk a környezetünk megóvásáért.

A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Kara mellett a Jane Goodall Intézet munkatársai is aktív részt vállaltak a verseny lebonyolításában. A program megvalósítását a Magyar Biológiai Társaság és a Nemzeti Tehetség Program segítette.

Bővebb információ a versenyről és az eredményekről ezen a linken érhető el.

Természeti kincseink ismerete és védelme a Planet Budapest 2023 fenntarthatósági expón is a kiemelt témák közé tartozott. A rendezvényen a tudományos élet számos neves képviselője vett részt, értékes előadásokat és innovatív megoldásokat prezentálva az érdeklődők számára.

Forrás és fotó: Széchenyi István Egyetem

search icon