Kiadványok, melyek segíthetnek, hogy zöldebb legyen az életünk
Kiadványok, melyek segíthetnek, hogy zöldebb legyen az életünk

A GREENOLOGY Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont megalukálásának célja az volt, hogy segítse hazai gazdaságot a zöld, innovatív és fenntartható átállásban. A Tudásközpont első kutatási projektje az aktuális építésgazdasági zöldinnovációs kérdésekkel foglalkozott.

A kutatás eredményeket a Tudásközpont 4 kötetben prezentálja. Az első kötet segítséget nyújt abban, hogy a felújításaink a környezeti, gazdasági és társadalmi fenntarthatósági elvek szolgálatába állíthatók legyenek.

Egy további kötetben az építőanyag- és építőipari innovációs paletta kerül bemutatásra. A negyedik kötet fő témája pedig az építésgazdaság hulladék keletkezésének csökkentésére megoldások, a keletkező hulladékok körforgásba való vezetésének lehetőségei.

A kötetek mellett a Tudásközpont készített egy Kisokost is, amely azokat a szempontokat veszi számba, hogy – környezetünk védelmét szem előtt tartva – fenntartható alapanyagok, technológiák alkalmazásával legyen kivitelezhető a lakásépítés vagy felújítás, beruházás.

A Tudásközpont kiadványai az alábbi linken elektronikus formában is elérhetőek:

http://www.greenology.hu/

(Forrás: bkik.hu Kép: pixabay.com)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon