Királyi tévé: Károly herceg klímaváltozási csatornát indít
Királyi tévé: Károly herceg klímaváltozási csatornát indít

Károly, walesi herceg új klímaválsággal kapcsolatos műsorok népszerűsítésére hivatott tévécsatornát indított az Amazon Prime-on RE:TV néven.

A RE:TV a Károly herceg által kiválasztott, a világ minden tájáról származó projekteket fogja bemutatni, amelyek célja egy környezetbarátabb bolygó népszerűsítése. A csatornán új és régi filmek egyaránt szerepelnek majd, olyan témákat érintve, mint a fenntartható divat, a kávétermelés, az innováció és a környezetvédelem egésze.

Életem nagy részét azzal töltöttem, hogy megpróbáltam az embereket és a vállalkozásokat bevonni az éghajlati válság problémáiba és megoldásaiba. A RE:TV-t ezért azzal a céllal hoztuk létre, hogy megragadjuk az emberiség akaratát és fantáziáját, és hogy a fenntarthatóság leginspirálóbb megoldásaiért szálljunk síkra a világ minden tájáról.

Károly az éghajlati válság elleni fellépés elkötelezett szószólója, ahogy arról mi is beszámoltunk, az év elején új chartát indított útjára a fenntartható gyakorlatok előmozdítása érdekében a magánvállalkozói szektorban. A Terra Carta charta tízpontos cselekvési tervet fogalmaz meg a vállalkozások számára egy helyreállítási terv részeként, amelynek célja, hogy 2030-ra drasztikusan javítsa a vállalkozások szén-dioxid-kibocsátását.

(Independent)

(fotó: Wikimedia)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon