Ma indul az Ökumenikus Segélyszervezet hagyományos fővárosi szeretetvendégsége
Ma indul az Ökumenikus Segélyszervezet hagyományos fővárosi szeretetvendégsége

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is megszervezi hagyományos adventi-karácsonyi szeretetvendégségét. Öt napon át, december 19. és 23. között naponta 1000 adag ételt osztanak ki önkéntesek, támogatók és a Segélyszervezet munkatársai a hajléktalanoknak, illetve rossz szociális körülmények között élő családok számára.

A szeretetvendégségen az étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene is várja a rászorulókat. A segélyszervezet külön figyelmet szentel a jelenleg is fennálló járványhelyzetre. Többek között a szigorú szabályok szerinti ültetési rend, a maszkviselet és a plexivel elválasztott tálalás is a résztvevők biztonságát szolgálja.

A segélyakció első napján, december 19-én vasárnap az Ökumenikus Segélyszervezet szeretetvendégségébe önkéntesként bekapcsolódik Rab Edina táncművész, Verrasztó Dávid Európa-bajnok úszó és Kardos Eszter színésznő. Az öt napos melegétel-osztás közül kettőt, köztük a mai napi ételadagok kiosztását az E.ON támogatja. A rászorulók a sertéspörkölt és tészta mellé savanyúságot, kenyeret, süteményt, gyümölcsöt és szaloncukrot is kapnak.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: „A nehezített körülmények ellenére a Segélyszervezet céljai változatlanok: a maszkok mögül is emberi arcot mutatva meleg étellel, törődéssel szebbé tenni minél több rászoruló ember, illetve család ünnepét”.

A fővárosi ételosztás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A karitatív szervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával lehet támogatni! Az adományvonalra 1 hívás 250 forint, így 4 hívás egy tál meleg ételt jelenthet egy rászorulónak!

Időpontok mindennap: 2021. december 19-23., (vasárnap-csütörtök) 11 órától

Helyszín: Budapest XXI. (Csepel), Kossuth Lajos u. 138-148. közötti lakótömbbel szemben, a Shell benzinkút előtti parkolóban.

Forrás (Ökumenikus Segélyszervezet)

Kép (Ökumenikus Segélyszervezet)

search icon