Ma van a Föld Napja, elkezdődött a klímacsúcs
Ma van a Föld Napja, elkezdődött a klímacsúcs

Ma és holnap zajlik a Joe Biden amerikai elnök által szervezett klímacsúcs, melyen a korábbi találgatásokkal ellentétben mind a kínai, mind az orosz elnök is részt vesz. Ez bizakodásra adhat okot az online megrendezett találkozó eredményét illetően.

A csúcsot szimbolikusan a Föld Napjára időzítették, melyet 1970-ben tartottak meg először, majd az ezt követő években az esemény egyre nagyobb jelentőségre tett szert, hazánkban 1990 óta rendezik meg.

A New York Times értesülései szerint a találkozó megnyitóján Joe Biden komoly bejelentést tesz majd: az Egyesült Államok 2030-ig 50%-al csökkenteni fogja szén-dioxid kibocsátását a 2005-ös szinthez képest.

A találkozón 40 ország vezetői vesznek részt, mellettük pedig miniszterek és cégvezetők is csatlakoznak a csúcshoz. A telex cikke szerint a találkozó fő célkitűzése, hogy a nemzeti kibocsátáscsökkentési vállalásokat megemeljék és meggyorsítsák az országok és ne 2050-es célokról beszéljenek, hanem beláthatóbb, a közeljövőre vonatkozó konkrét elképzelésekről.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon