Ma vette kezdetét a 2021-es Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét
Ma vette kezdetét a 2021-es Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét

Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás – ezek a veszélyek fenyegetik Földünket, ha nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon. A szemléletváltásra a gyermekek a legfogékonyabbak, épp ezért fontos, hogy már iskolás korban megismerjék a téma fontosságát és felfigyeljenek személyes érintettségükre, hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért.

A Kárpát-medence minden hazai és határon túli iskolája részt vehet a Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódó programokon, illetve szervezhet az adott témákkal összefüggő tanítási órákat, foglalkozásokat.

A fenntarthatóság korunk egyik legfontosabb és legösszetettebb kérdése. Milyen világban élünk 10, 20, 50 év múlva? A Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét egy komplex szemléletformálási program, ami a jövő generációját, a diákokat szólítja meg iskolai és iskolán kívüli tanórákkal, programokkal, aktivitásokkal. A célja, hogy riogatás helyett a diákoknak bemutassa az összefüggéseket, rendszerszemléletet adjon, ébressze rá őket az egyéni felelősségükre és a cselekvés lehetőségére!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2021. április 19–23. közötti hétre hirdette meg a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között.

A Témahét fővédnöke Áder János köztársasági elnök, kiemelt támogatója a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, szervezője a PontVelem Nonprofit Kft.

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően a 2021. évben is három kiemelt témában készülnek az oktatási anyagok és a programtervek.

Idén az erdő, mint ökoszisztéma, a fenntartható, zöld gazdaság és a fenntartható közösségek témaköreit dolgozzák fel a diákok.

További, bővebb információ az eseménysorozat honlapján található.

(Forrás: novekedes.hu – Kép: novekedes.hu)

search icon