Megfeszítetten dolgoznak a vízügyesek, hogy eltávolítsák a Tiszán érkező hulladékot

Megfeszítetten dolgoznak a vízügyesek, hogy eltávolítsák a Tiszán érkező hulladékot
Megfeszítetten dolgoznak a vízügyesek, hogy eltávolítsák a Tiszán érkező hulladékot

Tegnap több nagyobb híroldal is beszámolt róla, hogy áradás kezdődött a Tiszán, mert a folyó felső szakaszának vízgyűjtőjén komolyabb esőzés zajlott. Az árral együtt azonban nagy mennyiségű kommunális hulladék is érkezett.

Ahogy az Index írta, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság csütörtök délben harmadfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendelt el. A kárelhárítást végző úszóműparkot csütörtökön a vásárosnaményi hídhoz irányították, és részleges folyamzárat kezdtek felállítani.

Ma az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) számolt be Facebook oldalán a történésekről. Mint írják tegnap összesen 292 m3 vegyes hulladékot sikerült eltávolítaniuk a váltott műszakban dolgozó vízügyes szakembereknek.

A vásárosnaményi közúti híd lábánál kiépített úgynevezett vízminőségi kárhelyen egy speciális, magyar fejlesztésű szerkezettel a válogatás után rögtön a szemét feldarabolását is el tudják végezni.

https://www.facebook.com/vizugy/posts/1863972667086266

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési szerint a következő három napban ismét komoly csapadékra lehet számítani, így további árhullámok várhatók.

Kapcsolódó hír, hogy néhány napja, február elsején volt a Tisza élővilágának emléknapja, amikor a 21 évvel ezelőtt bekövetkezett ciánszennyezés katasztrófájára emlékezünk. Az akkori eseményekről a 20 éves évfordulón az Index írt hosszabban.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon