Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét
Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét

Öt kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények állatvédő és állatbarát címek elnyerésére egy hónappal meghosszabbított határidővel, április 30-ig – közölték a szervezők.

Harmadik alkalommal, kibővített tartalommal és újabb kategóriákkal hirdette meg az állatvédő és állatbarát címek elnyerését célzó pályázatát az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző és Módszertani Központja és az Állatvédelem gyerekeknek Facebook-oldal szerkesztőbizottsága az oktatási intézmények számára.

Felhívták a figyelmet arra: az óvodák és általános iskolák mellett már bölcsődék, középiskolák és gyermekotthonok is jelentkezhetnek. Az előző pályázatok sikerét mutatja, hogy egy év alatt megkétszereződött a versenyző intézmények száma, és tavaly országszerte már ötven általános iskola és 120 óvoda vált jogosulttá az Állatbarát általános iskola és az Állatbarát óvoda cím használatára egy éven keresztül – olvasható a közleményben.

A pályázatra olyan magyarországi és határon túli magyar intézmények jelentkezését várják, amelyek kiemelkedően sokat tesznek az állatvédelemért, és törekednek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével. A beérkezett munkákat egy állatvédelmi és pedagógus szakemberekből álló zsűri bírálja el.

A részletes pályázati feltételek az allatvedelemgyerekeknek.hu oldalon, a projektek fül alatt olvashatók.

A nyertesek a díjakat és okleveleket – immár hagyományosan – az Állatorvostudományi Egyetemen megrendezendő ünnepségen vehetik át Sótonyi Péter rektortól.

(Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ)

search icon