Megjelent a világ első vegán minősítésű fájdalomcsillapítója

Megjelent a világ első vegán minősítésű fájdalomcsillapítója
Megjelent a világ első vegán minősítésű fájdalomcsillapítója

A német Axunio gyógyszeripari vállalat által kifejlesztett Paraveganio kizárólag növényi összetevőket tartalmaz, és az első olyan termék, amely megkapta a Vegan Society vegán minősítését. Az állati eredetű adalékanyagok teljes mellőzésével 100 százalékban vegán gyógyszert garantálunk a világon a legelső gyógyszergyártó cégként! – írja az Axunio a honlapján.

Bár a paracetamol az egyik legnépszerűbb vény nélkül kapható fájdalomcsillapító a világon, sokan nem tudják, hogy a legtöbb paracetamoltermék egy állati eredetű adalékanyagot, úgynevezett magnézium-sztearátot tartalmaz. A magnézium-sztearátot, a sztearinsav magnéziumsóját a gyógyszeriparban általában a tabletták és kapszulák kenésére használják. Ez a sztearinsav állati zsírokból származik. A Paraveganio nem tartalmaz állati eredetű magnézium-sztearátot, hanem tisztán növényi.

A tanúsítottan vegán fájdalomcsillapító 500 mg bizonyítottan aktív hatóanyagot, azaz paracetamolt tartalmaz. A többi paracetamol termékhez hasonlóan a láz leküzdésére, valamint enyhe és közepesen erős fájdalom csillapítására is szedhető. A Vegan Society szerint az Egyesült Királyságban leggyakrabban felírt gyógyszerek mintegy 75 százaléka tartalmaz állati eredetű összetevőket, és természetesen ennél is többet tesztelnek állatokon, mielőtt engedélyezik a felhasználást.  

Az első vegán minősítésű gyógyszerünk bevezetésével hosszú távú újragondolást szeretnénk kezdeményezni a gyógyszeriparban” – mondta Julia von Horsten, az Axunio termék- és üzletfejlesztési vezetője. A Vegán Egyesület (Vegan Society) már évek óta követeli az állatmentes gyógyszerek előállítását. A 2017-es „Make More Medicines Vegan” (Tegyünk több gyógyszert vegánná) kampánya közvetlenül az Egyesült Királyság kormányához intézett petíciót, hogy több alternatívát állítson elő az egyre növekvő vegán közösség számára.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Vegan védjegyünket először láthatjuk egy gyógyszerkészítményen. Tudjuk, hogy sok vegán küzd azzal, hogy olyan gyógyszert találjon, amely mind az igényeinek, mind a meggyőződésének megfelel” – osztotta meg Ericka Durgahee, a The Vegan Society marketingmenedzsere sajtóközleményében.

Bár a Paraveganio tabletta jelenleg csak Németországban érhető el, az Axunio tervezi, hogy a közeljövőben más piacokra is kiterjeszti kínálatát.

Forrás (plantbasednews.org)

search icon