Mentsük meg együtt a méheket és a gazdákat!
Mentsük meg együtt a méheket és a gazdákat!

A Magyar Természetvédők Szövetsége közleménye szerint már csak 150 ezer aláírás hiányzik ahhoz, hogy elérje az egymilliót a méhek és beporzók védelmét célzó európai petíciót támogatók száma.

Tegnap lépett utolsó hetébe a „Mentsük meg a méheket és a gazdákat!” európai polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése, melynek sikeréhez az eddig távolmaradók segítségét kérik. Az elmúlt hetekben jelentősen felpörgött az aláírások száma, ráadásul újabb jelentős támogatók sorakoztak fel a kampány mögött: Szeptember elején Ferenc pápa is megáldotta a kampányt, majd pár nappal később Annelena Baerbock, a német Zöldek kancellár-jelöltje is aláírta az európai polgári kezdeményezést.

A „Mentsük meg a méheket és a gazdákat!” európai polgári kezdeményezést szeptember 30-ig lehet aláirni az mtvsz.hu/mehek oldalon.

Hogyan tudunk segíteni?

  • Ha még nem tetted, írd alá a petíciót!
  • Beszéld rá legalább 5 ismerődet, hogy írja alá a petíciót!
  • Keress meg ismert személyeket (zenészeket, művészeket, politikusokat), és kérd meg, hogy nyilvánosan fejezzék ki támogatásukat a „Mentsük meg a méheket és a gazdákat!” európai polgári kezdeményezés mellett, mondják el ezt a sajtóban, hozzák nyilvánosságra saját közösségi média felületeiken!

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon