Mesélnek a fák — diákoknak szóló irodalmi pályázat
Mesélnek a fák — diákoknak szóló irodalmi pályázat

A klímaváltozás elleni küzdelemben kiemelkedő jelentősége van a fiatalok, diákok szemléletformálásának. Ezt támogatja a „Mesélnek a fák” című irodalmi pályázat, melyre november végéig lehet leadni a pályamunkákat.

A pályázat célja, hogy tudatosítsa a diákok körében az erdő fáinak a klímavédelemben és a mindennapokban betöltött fontos szerepét. A pályázat a diákok erdőhöz és az erdő fáihoz kötődő viszonyát, irodalmi alkotásokon keresztülkívánja felmérni.
A diákoknak az általuk választott erdei fa helyébe kell beleképzelni magukat és arról verset vagy más, szabadon választott prózai művet (pl. mesét, novellát) alkotni.
Egy diák csak egy pályamunkát küldhet be, a beérkező pályázatokat szakmai zsűri értékeli.

A pályázók köre:
A pályázaton bármely, a 2020. évi Fenntarthatósági Témahétre regisztrált magyarországi és határon túli általános és középfokú iskola diákja indulhat.

Díjazás:
Budapesten, 19 megyében és a határon túl mindhárom korosztálynál a legjobb pályamunkákat elkészítő diákokat (összesen 63 diákot) díjazzák, egyenként 15000 Ft-os ajándékcsomaggal.
Az Országos Erdészeti Egyesület korosztályonként az első 3 helyezett pályázót ökoturisztikai élménnyel díjazza (belépő, szállás), és minden nyertes diákot társasjátékkal ajándékoz meg.

A beküldendő pályamű kötelező elemei:
1.A pályázó adatait tartalmazó online adatlap
2.A pályamű pdf formátumban (A/4-es méret, max. 3 oldal)

A pályázat leadási határideje: 2020. november 30.
Díjátadás: 2020. december 11.

A beküldési felület, illetve további információk itt elérhetők, illetve a fenntarhatosagi@temahet.hu címen kaphatók.

search icon