Mivel csökkentsük a húsfogyasztás környezeti lábnyomát: jöhetnek a rovarok? – Holnapután
Mivel csökkentsük a húsfogyasztás környezeti lábnyomát: jöhetnek a rovarok? – Holnapután

A Holnapután aktuális adásában a húsfogyasztás környezeti lábnyomáról, ennek kapcsán pedig a haszonállatok alternatív takarmányozási lehetőségeiről beszélgetünk. Vendégünk Könyves Nikolett, a fekete katonalegyek tenyésztésével foglalkozó Grinsect alapítója és kommunikációs vezetője.

Ahogy az adásból is kiderül majd, jelenlegi húsfogyasztási szokásaink nem fenntarthatóak. Legalábbis addig nem, amíg a termőföldek túlnyomó többségén olyan élelmiszert termelünk, mellyel haszonállatainkat tápláljuk. Az alternatív megoldás a rovaralapú fehérje lehet, melyet kis területen nagy mennyiségben lehet előállítani, a Grinsect számításai szerint tízezerszer (!) hatékonyabban, mint az állattenyésztésben leginkább elterjedt takarmánynak számító szóját. Az adásban röviden arra is kitérünk, hogy mi, emberek hogyan viszonyulunk a rovarevéshez.

Május 15-én indult a Greendex új rádióműsora, a Holnapután a 98.6 Manna FM-en. Az adás minden vasárnap 11 órától hallható a rádióban. Ha lemaradnál róla, sem kell kétségbe esned: a Puskás-Dallos Peti és Novák Zsombor műsorvezetésével megvalósuló adásainkat visszahallgathatod a Greendex podkasztcsatornáján!

search icon