Nagyon menők az új Nike fenntartható cipők
Nagyon menők az új Nike fenntartható cipők

A sportruházati óriás Nike bemutatta a Move To Zero kollekcióját, melyek a cég ezidáig „legfenntarthatóbb cipői”. A cipők környezetbarát anyagokból készülnek, beleértve a boriparból származó újrahasznosított parafát is. Ezen kívül fontos cél a karbonsemlegesség és a hulladékmentesség, aminek eredményeképpen minden pár legalább 20 százalékban újrahasznosított anyagokból készül.

Nagy lépéseket tettünk az anyagaink előállítása, feldolgozása és gyártása során, mert az számít igazán, miből készülnek. A meglévő műanyagok, fonalak és textíliák újrafelhasználása jelentősen csökkenti károsanyag-kibocsátásunkat. Célunk, hogy a lehető legtöbb újrahasznosított anyagot használjuk fel anélkül, hogy veszélyeztetnénk a teljesítményt, a tartósságot és a stílust

– nyilatkozta a Nike.

Szerencsére nem a Nike az egyetlen környezetbarát anyagokat használó márka. Jason Momoa színész például piacra dobta az algákból készült vegán cipőit. Ráadásul más nagy márkák, köztük a H&M és az Adidas is bemutatták saját „fenntartható” cipőiket.

(Plant Based News)

(fotó: Nike)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon