Növényi alapú tonhal a legjobb találmányok egyike
Növényi alapú tonhal a legjobb találmányok egyike

Egy növényi alapú tonhal alternatíva is szerepel a TIME ikonikus listáján, amelyen a 2021-es év 100 legjobb találmánya található. A neves médiavállalat minden évben összeállítja a legjobb termékeket az egészség, a szórakozás, a fenntarthatóság, az ételek és italok világából.

Idén a „következő generációs” tenger gyümölcseivel foglalkozó Kuleana cég került az élelmiszeripari kategória bajnoki helyére, mert egy „sushi minőségű” tonhalat készített, amelynek célja a túlhalászás problémáinak megoldása. Olyan szenzációs találmányok mellett szerepel a listán, mint például a COVID-19 vakcinák.

A vállalat tonhal alternatívájában az összetevők között szerepelnek az algák, a bambusz, a retek és a burgonya.  A termék a tonhal vörös húsát utánozza, és megtartja ugyanazt a vas-, B12-vitamin- és omega-zsírsav tartalmat, mint az igazi. Mindezt mikro-műanyagok, higany és magas koleszterinszint nélkül.

A TIME elismerően nyilatkozott a márkáról, amiért növényi alapú tengeri ételeket kezdett fejleszteni. Ez a terület jelenleg még nem annyira felfedezett, mint más vegán húspótlók, például a hamburger, pedig egyre több embert aggaszt az ipari halászat és a halállományok kimerülése.

Forrás (plantbasednews)

search icon