Piacra került a világ első lebomló terhességi tesztje
Piacra került a világ első lebomló terhességi tesztje

A Lia, egy nők által alapított környezetbarát reproduktív egészség és wellness termékeket fejelsztő startup, nemrég megjelentette a világ első biológiailag lebomló és a WC-n is lehúzható terhességi tesztjét.

A hat évig tartó kutatási és fejlesztési folymatot követően márciusban lett elérhető a várva várt 100%-ban műanyag-mentes termék, amely célja a csak az Egyesült Államokban évente 20 millió használt és eldobott műanyag terhességi teszt kiváltása. A tesztet úgy tervezték, hogy egyszerre diszkrét és jó a környezetnek, anélkül, hogy feláldozná a pontosságot, ami egy terhességi tesztnél elengedhetetlen.

A WC papírhoz hasonló növényi alapú anyagból készül, amely használat után tíz héttel bomlik le vagy a WC-n történő lehúzás után, vagy pedig az otthoni komposztálóban. A megbízhatósága pedig 99 százalékos.

A hagyományos terhességi tesztek jellemzően műanyagból készülnek, és biológiailag nem lebomlóak, sőt a digitális tesztek még az e-hulladék mennyiséget is növelik, ezért gondolják a Lia fejlesztői, hogy a jövő a környezetre kisebb terhet jelentő termékükben van.

(Green Queen)

(fotó: Lia)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon