RE:CYCLE: itt a bringa, újrahasznosított kávékapszulákból!

RE:CYCLE: itt a bringa, újrahasznosított kávékapszulákból!
RE:CYCLE: itt a bringa, újrahasznosított kávékapszulákból!

Nespresso izgalmas módon tette le a voksát az újrahasznosítás mellett: a Vélosophy nevű svéd márkával közösen megalkotta a RE:CYCLE nevű elegáns városi kerékpárt, amely újrahasznosított alumíniumkapszulák felhasználásával készül. Ezzel is ösztönzik a kávérajongókat a kapszulák visszagyűjtésére és újrahasznosítására.

Forrás: Nespresso

A körforgáson alapuló gazdaság ikonjának szánt RE:CYCLE kerékpárt a környezettudatos kávérajongókra gondolva alkották meg. Az elegáns kerékpárok hűen példázzák a kávékapszulák helyi és globális szintű újrahasznosításának előnyeit, hiszen a Vélosophy a World Bicycle Relief szervezettel közösen minden egyes eladott példány után egy ajándék kerékpárt adományoz ghánai iskolás lányok számára, ezzel segítve, hogy a gyerekek eljussanak a távolabb lévő iskolákba.

Forrás: Nespresso

Nespresso a RE:CYCLE mellett a Caran d’Ache közreműködésével is készít második életciklusukat élő termékeket: nemrég jelent meg az ikonikus, újrahasznosított kávékapszulákból gyártott 849-es golyóstoll harmadik, limitált kiadása. Mind a RE:CYCLE kerékpár, mind a Caran d’Ache tollak színe ugyanolyan lila árnyalatú, mint a népszerű Ispirazione Firenze Arpeggio kávé kapszulája.

A Nespresso a kapszulái alapanyagául azért választotta az alumíniumot, mert hosszútávon is tökéletesen védi a kávét a levegőtől, a nedvességtől és a fénytől, így a kávé a lehető legfrissebb marad a lefőzés pillanatáig. Az alumínium a világ egyik legértékesebb természeti erőforrása, amely végtelenül sokszor beolvasztható és újrahasznosítható. A Nespresso 1991-ben indította el első újrahasznosítási programját Svájcban. Jelenleg 57 országban több mint 100 000 gyűjtőpont működik, és a márka vásárlóinak 91 százaléka fér hozzá valamilyen újrahasznosítási megoldáshoz. Magyarországon jelenleg 8 Nespresso Boutique-ban adhatjuk le, vagy online rendelés esetén a rendelést kiszállító futárral is visszaküldhetjük használt kapszuláinkat.

Forrás: Nespresso

Jimmy Östholm, a Vélosophy alapítója és vezérigazgatója elmondta: „Azzal az egyértelmű céllal hoztuk létre a Vélosophyt, hogy pozitív hatással legyünk a világra. Ez a gondolat hatja át mindennapi tevékenységünket, attól az ígéretünktől kezdve, hogy minden eladott Vélosophy kerékpár után adunk egy másikat ajándékba egy iskolás lánynak, egészen odáig, hogy elegáns városi kerékpárokat gyártunk újrahasznosított alumíniumból. Büszkék vagyunk arra, hogy a Nespresso-val közösen olyan kerékpárt készítettünk, ami a fenntarthatóbb jövő felé visz minket.”

Forrás: Nespresso

A kapszulák újrahasznosításán túl a Nespresso teljes értéklánca mentén a fenntarthatóság és a felelős beszerzés alapelveit követi. A márka az elmúlt években komoly erőfeszítéseket tett szén-dioxid-kibocsátásának csökkentéséért, és olyan ellensúlyozó intézkedéseket tett, amelyek hozzájárulnak az azonnali pozitív változásokhoz. A klímaváltozás sürgető problémája miatt még magasabbra tette a lécet, és megígérte vásárlóinak, hogy 2022-ben minden csésze kávéja karbonsemleges lesz.

search icon