Senki nem marad szomjan – Így találhatod meg a közkutakat!

Senki nem marad szomjan – Így találhatod meg a közkutakat!
Senki nem marad szomjan – Így találhatod meg a közkutakat!

Hazánk abban a szerencsés helyzetben van, hogy ahol függőlegesen lefelé elkezdünk fúrni, szinte mindenhol vizet találunk. Ennek a hihetetlen ellátottságnak köszönhetően a magyar közkúthálózat egyedülálló. Ez nagy kincs, hiszen víz nélkül az ember nagyjából 3–4 napig bírja, extrém esetben persze ez kicsivel megnyújtható, de nem érdemes kísérletezni.

Sokunkkal előfordulhat, hogy biciklizéskor vagy kiránduláskor nem viszünk magunkkal elég vizet. Fokozott igénybevételkor a testünknek még több vízre van szüksége, rengeteget izzadunk, és az anyagcserénk is felpörög. Hogy az elvesztett folyadékot pótoljuk, jó, ha vízből az átlagos mennyiségnek minimum a kétszeresét visszük magunkkal.

Na, de ki akarna ennyit cipekedni?

Van megoldás szerencsére, akár a zsebünkben is! A Közkút applikáció Androidra és iPhone-ra is elérhető, amelynek segítségével gyorsan eljuthatunk a saját helyünkhöz legközelebb eső vízforrásokhoz. Ha viszont nem akarunk újabb alkalmazást a telefonunkra, akkor vár minket a hasonlóan jó weboldal is!

Az applikációban látszanak a működő és a meghibásodott csapok, a tűzcsapokra szerelt ivókutak és a Refill – Töltsd újra! pontok.

Letöltési linkek:

Android: goo.gl/dMsVJU
iOS: goo.gl/UrMvmQ

Ha érdekelnek az appok, hasznos lehet a MaVíz alkalmazása, amelyben kiszámolhatod, hogy mennyi vizet kell meginnod, és az app segítségével nyomon is követheted, hogy hányszor emelted meg aznap a poharad.

search icon