Sokak kedvenc krokodilos papucsa a fenntarthatóság útjára lép
Sokak kedvenc krokodilos papucsa a fenntarthatóság útjára lép

A népszerű nyári viseletet is kínáló Crocs cipőmárka bejelentette, hogy az év végére lemond a bőrről és teljesen vegán lesz, a vállalás része a cipőmárka azon céljának, hogy 2030-ra nettó nulla kibocsátóvá váljon. A bőr egyébként is egyre több márka esetében válik népszerűtlenebbé a bolygóra gyakorolt hatása, az állattenyésztéshez szükséges földterület és az iparághoz kapcsolódó károsanyag-kibocsátás miatt.

A vállalat népszerű Classic Clog cipőjének már most is viszonylag alacsony a szén-dioxid-kibocsátása, ami páronként 3,94 kg-ot jelent, ezzel szemben egy pár futócipő körülbelül 13,6 kg CO2-kibocsátást generál egy 2013-as kutatás szerint.

A Crocs az állatmentes Croslite anyagát is frissíteni fogja, hogy fenntarthatóbb legyen, bár azt nem részletezte, hogyan. Emellett folytatja a fenntarthatóbb csomagolások keresését is, ennek kezdeteként tavaly a Crocs cipők 85 százalékát doboz nélkül adták el. A cipőgyártó vizsgálja a fogyasztók által kezdeményezett adományozás, valamint az újrakereskedelmi programok és az újrahasznosítás lehetőségeit is. Jelenleg az összes Croslite anyaggyártási törmelék 45 százalékát újrahasznosítják.

A Crocs azt is közölte, hogy irodáiban és elosztóközpontjaiban megújuló forrásból származó energiára áll át. Azokban az esetekben, ahol ez nem lehetséges, a vállalat szén-dioxid-krediteket vásárol.

A Crocs számára helyes lépés, hogy lépéseket teszünk a környezeti lábnyomunk csökkentése érdekében azáltal, hogy fenntarthatóbb gyakorlatokat vezetünk be az egész üzletágunkban. Vállalkozásként mélyen elkötelezettek vagyunk az elszámoltathatóság mellett, és biztosak vagyunk abban, hogy a megfelelő csapat, a megfelelő innovációk és a megfelelő partnerek segítenek abban, hogy 2030-ra elérjük a nettó nulla célkitűzésünket.

mondta Andrew Rees, a Crocs vezérigazgatója.

2020 óta a Crocs közel 1 millió cipőt adományozott az egészségügyi dolgozóknak.

(Plant Based News)

(fotó: flickr- Simone Zucchelli)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon