Szemétáradat tart Magyarország felé – videó

Szemétáradat tart Magyarország felé – videó
Szemétáradat tart Magyarország felé – videó

A PET Kupa szervezőihez jutott el az a felvétel, mely Kárpátalján, Munkács közelében készült és a Latorcán gyűlő hatalmas mennyiségű hulladékot mutatja. A szemétáradat Szlovákián át érhet Magyarországra a Bodrogon keresztül.

A PET Kupások rögtön akcióba lendültek, mert a szennyezés a 2020 szeptemberében tartott I. Bodrogi PET Kupa során megtisztított folyószakaszt is veszélyezteti, ukrán kollégáikat arra biztatják, hogy próbálják feltérképezni a szennyezést.

Biztatásunkra az ukrán oldalon elindult a szennyezett terület feltérképezése, reméljük hogy a kárpátaljai folyómentő csapat eredményes lesz és elkerülhető, hogy a hulladék újraszennyezze a Bodrogot és a folyó alsóbb szakaszait! – írja közösségi oldalán a PET Kupa

Az akció nem egyszerű feladat, mert a szennyezett területet a szárazföld felől nem lehet megközelíteni, ráadásul Ukrajnában már elkezdődött a pravoszláv karácsony is.

A szennyezés megállítása azért is fontos lenne, mert a PET Kupa csapat kitartó munkájának a felső-tiszai szakaszon már van látható eredménye, a régió ártereinek tisztasága jelentős mértékben javult.

A videó erre a linkre kattintva érhető el

(hellovidek) A borítókép illusztráció!

search icon