Szeretnéd, ha milliárdok használnák napról-napra az általad tervezett emojit?
Szeretnéd, ha milliárdok használnák napról-napra az általad tervezett emojit?

Akkor eljött a te időd, mert az Elektromos Járművek Világnapja alapítói, az ABB és a Green.TV elektromosjármű-emoji megalkotására szóló pályázatot hirdet többek között a magyarországi 16 évesek, vagy annál fiatalabbak számára.

Az “EVmoji” pályázat nyertes alkotását benyújtják majd az Unicode konzorciumhoz , amelynek feladata a hivatalos emojik véglegesítése és elkészítése. A szervezők minden alkotókedvű fiatal munkáit várják a világnap alkalmából, úgy Magyarországról, mint a világ más országaiból.

Az Elektromos Járművek Világnapja fontos eseménnyé vált az ABB számára, mivel továbbra is arra törekszünk, hogy a közvélemény figyelmét ráirányítsuk az e-mobilitás előnyeire, és bemutassuk, hogy milyen fontos szerepet játszik az alacsony széndioxid-kibocsátású jövő megteremtésében. Ezt a pályázatot is nagyon fontosnak tartjuk, mivel a járművezetők jövőbeni generációjának szenvedélyét, életérzését és kreativitását kívánja egy jó ügy szolgálatába állítani.

– mondta Frank Muehlon, az ABB E-Mobilitás divíziójának vezetője

A megfelelő emoji elkészítése igencsak időszerűvé vált, hiszen az elektromos személyautók száma a 2020-ban regisztrált 3,1 millióról 2025-re 14 millióra emelkedik az előrejelzések szerint.

A pályázaton a 6 és 16 év közötti fiatalok alkotásait várják, melyeket augusztus 20-ig nyilvánosan kell posztolni az alkotó saját vagy a szülő Facebook-, Instagram-, LinkedIn- vagy Twitter-oldaláról alkalmazva az EVemoji hashtaget. A győztessel az adott közösségi hálózat üzenetküldő szolgáltatásán keresztül veszik fel a kapcsolatot a szervezők. A nyertes tervet szeptember 9-én, az Elektromos Járművek Világnapján jelentik be. Kattints a további információkhoz!

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon