Találkozzunk a Planet Budapest 2023 Expon!

Találkozzunk a Planet Budapest 2023 Expon!
Találkozzunk a Planet Budapest 2023 Expon!

Ismét megrendezésre kerül Budapesten a régió legnagyobb fenntarthatósági eseménye! Két évvel ezelőtt debütált a nagysikerű Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Kiállítás és Élményprogram, ahova a belépés ingyenes.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek! Az ötnapos fenntarthatósági kiállítás és élményprogram kortól függetlenül mindenkihez szól, akit érdekel a bolygónk jövője. Emellett lehetőséget kínál az üzletkötésre, hogy a szükségből fejlődés, az alkalmazkodásból gazdasági előny születhessen. Az esemény szervezője a Kék Bolygó Alapítvány, amelynek küldetése, hogy a fenntarthatóság ne csak szlogen legyen, hanem sokak által képviselt szemlélet. Ezzel szoros összefüggésben a Planet Expónak fontos szerepe lehet abban, hogy a leendő üzleti partnerek, ügyfelek, potenciális vásárlók egymásra találjanak.

Miről lesz szó?

A Planet Expo tizenegy különböző témában (agrárium, vízgazdálkodás, hulladékkezelés, építőipar, élelmiszeripar, energetika, okosvárosok, logisztika, közlekedés, finanszírozás, intézmények, szakmai szervezetek és startupok) mutat be vállalkozásokat, amelyek felismerték a fenntarthatóságban rejlő kiemelkedő üzleti potenciált, és megoldásaikkal a fenntarthatóság valamely szegmensében kiemelkedőt alkotnak.

  • A mezőgazdaság témakörében a KBKA és az Agrárminisztérium nyitják meg a programsorozatot, amely során többek között „a természetközeli mezőgazdaság gyakorlatban” kérdéskörrel foglalkoznak, illetve a jövőbeli lehetőségekről hallhatunk előadásokat a Bonduelle, a Sole-Mizo, az NMT és a Bunge képviselőitől. Emellett az agrárszektorból többek között az Alföldi Tej Kft., az Agrofutura, az Alpha Vet cég jelenik meg.
  • A vízgazdálkodás területéről a WWF, a Fővárosi Vízművek és az Országos Vízügyi Főigazgatóság tartanak kerekasztal-beszélgetést. Emellett a Water Filled Glass, a Water Minilab, a Water&Soil, a Water4All és a Waterscope Europe cég képviseltetinmagát.
  • A hulladékkezelés témakörében a fenntartható csomagolás kerül terítékre. Két főbb téma köré szerveződik a program. A csomagolási trendekről az Univer, a HELL, a Bonafarm, a Varga Pincészet, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége fog beszélgetni; a másik kiemelt téma pedig a csomagolás a vendéglátásban, amiről számos cég, köztük az Onyx, a Grapoila, a PowerPak, a CleanECO, a Natura Hill és a Piqniq Budapest folytat majd kerekasztal-beszélgetést.
  • A zöld finanszírozás témakörében többek között a KBKA, a MOL, az MNB nyilatkozik, és egy ENSZ-beszámoló is hallható lesz, míg a fenntartható finanszírozási példákról az agrár– és élelmiszeriparban az EXIM, az ERSTE, az MBH, a KOMETA, az UBM, a Nádudvari Élelmiszer, az Agroloop és az OTP képviselői tartanak előadásokat.
  • A fenntarthatóság témakörén belül visszatérő téma a megújuló energia kérdése. Az önellátás témakörével foglalkozó kerekasztal-beszélgetésen a Terrán, az Árpád Agrár, a Magyar Geotermális Egyesület, az MVM és az IFUA vesz részt. De számos más cég mellett előad még a Nap Nyrt., a Zéró Karbon Központ és a TERRÁN Tetőcserép Kft. is.
  • Végül, de nem utolsó sorban a fenntarthatóság és a társadalom összeegyeztethetősége is terítékre kerül. Erről többek között a Budapesti Corvinus Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Soproni Egyetem képviselői értekeznek majd.

Találkozzunk 2023. szeptember 27. és október 1. között a Hungexpón!

További részletek: planetbudapest.hu

search icon